Ine tipser: Hvor skal vi ta bryllupsbildene?

Er det et spørsmål som går igjen blant brudeparene mine, så er det hvor det er best å ta bryllupsbildene. Det er jo ofte disse bildene som ender på veggen, på takkekort, og som blir sett mest. Jeg skjønner godt at mange syns det er vanskelig å bestemme seg! Jeg burde jo ha et fortrinn, jeg som er fotograf selv, men vi har jammen ikke greid å bestemme oss for akkurat dèt for vårt eget bryllup ennå heller. Denne lille bloggposten er ikke her for å gi dere svaret. Det jeg derimot kan gi, er noen retningslinjer som kan gjøre valget lettere for dere! 

Det første jeg vil du skal spørre deg selv, er: hva er deres ideelle date? Se for deg at dere får en uventet frilørdag sammen. Hvor drar dere? Stikker dere til fjells med hunden? Går dere på kafè i sentrum og tusler rundt i brosteinsgatene? Drar dere til sjøs? Blir dere hjemme i stua med en god film?

Hvordan dere tilbringer fritiden deres sammen, sier mye om hvor komfortsonen deres er. For min del kan vi godt ta bildene under et tre i en lokal park, men om dere ikke har noe forhold til stedet - hva er vitsen da? Portrettfotograferingen kan godt være noe gøy, noe som føles som dere, og som representerer dere som par. Da blir bildene så mye mer verdt med en gang! Dessuten vil det hjelpe dere å slappe av om dere er i omgivelser dere trives i.  Selv kunne jeg aldri tatt mine bryllupsbilder på trappa til en fin, gammel bygning, for eksempel. Det føles for stivt for min del - jeg vil mye heller hive brudekjolen over armen og ta bildene på en fjelltopp. Andre er bymennesker, og elsker arkitektur. For dem er gjerne den samme trappa midt i blinken. 

Så! Det var litt å tenke på. Det skulle være en kjapp innledning, men slik går det når jeg skriver meg vekk. Det jeg ville, var å fortelle dere litt om fordelene og ulempene ved de ulike typene lokasjoner, slik at dere kan ta en veloverveid avgjørelse! 

 

Stranden

En av de mest populære stedene å ta bryllupsbilder, er på stranda. Det er noe idyllisk over det, er det ikke? Men her er noe du kanskje ikke visste: fra et fotografisk standpunkt, er stranda faktisk en av de vanskeligere stedene å få gode bilder. Så lenge det er overskyet, går det helt fint. Men så fort sola titter ut, er stranden ubarmhjertig. Det blir veldig, veldig lyst, og om sola står midt på himmelen vil det føre til uflatterende skygger på brudeparet, mysing, og gjerne litt svetting også. Dersom stranda er viktig for dere, foreslår jeg at dere tar bildene såpass sent på ettermiddagen eller kvelden til at sola står lavt på himmelen. DA kan det bli flotte strandbilder, da! 

I naturen

En av mine favoritter, er når brudeparet ikke er redd for å bli litt våt på kjolekanten og dresskoene, og tar meg med til skogs. Det trenger ikke være langt fra veien før det plutselig ser ut som dere er helt alene i verden! Og for en magisk stemning det gir. I skogen er det dessuten mye vegetasjon som gjør at fotografen kan leke seg med perspektiv og dybde, ved å fotografere gjennom blader og trær. Det gjør at bildene føles mer 3D-dimensjonale! Naturen tilbyr dessuten mye naturlig skygge, og sola filtreres gjennom tretoppene for et dust lys som er veldig flatterende. Om det skulle regne, tilbyr trekronene også en naturlig paraply. Det er lite som kan bli feil om man velger å tusle til skogs! Det er alltid lurt å ha med seg et par ekstra sko om dere skal langt avgårde i ulendt terreng. 

I byen

Om dere er bymennesker, er det ingenting som stopper oss fra å ta oss en tur på deres stamkafè! Jeg elsker når parene mine er litt spontane, og bruker portretttiden på å rusle litt rundt i byen mens vi leter etter lommer med fantastisk lys, stopper for en drink, og tar det helt piano. I stedet for å ha et helt konkret sted i tankene, får vi masse bilder som er litt mer avslappede. Mye hånd-i-hånd rundt i gatene, og koselige bilder gjennom kafévinduet. Det er jo dessuten en kjempegod backup-plan om det skulle bli litt vått på dagen deres. En fin kafè eller bar kan fort redde dagen da!

Bryllup på Kleivstua_bryllupsfotograf Oslo-37.jpg

I nabolaget deres

Du trenger faktisk ikke dra langt for å få noen nydelige bryllupsportretter! I bryllupet til Steph og Sean gikk vi ikke mer enn ti meter bort i gata, og fikk noen nydelige portretter! Mye av grunnen til at det ble så fint, var at vi ventet på det gode lyset. Om lokasjonen ikke skiller seg ut i seg selv, kan det være en idè å vente til lyset kan skape magi og ta det fra ordinært til spektakulært! Litt rosa etter-solnedgangs-glød var alt som skulle til før gata til Steph og Sean så ut som en million dollar. 

Bryllupsbilder i by, bryllupsfotograf i Bergen, anbefalt bryllupsfotograf, beste bryllupsfotograf

Innendørs

Nå blir du kanskje overrasket, men innendørsbilder er blant mine favoritter. Man kan gjøre mye kreativt med godt vinduslys! I tillegg fungerer det helt uavhengig av værforhold. Når det er sagt - innendørsbilder kan ikke gjøres hvor som helst. Kanskje er du heldig og har et fantastisk kult hus? I så fall er det bare å kjøre på. Hvis ikke, foreslår jeg at du tar en titt på AirBnB, eller lokale hoteller/biblioteker/museer! Nøkkelen er at det må være mye naturlig lys, og ikke lysstoffrør eller kraftige taklamper. 

Bryllupsbilder innendørs, bryllupsfotograf Bergen, bryllupsbilder i regn, bryllupsbilder hva gjør vi om det regner?

Er drømmelokasjonen for langt unna?

Kanskje det er mulig likevel. Selv er jeg alltid åpen for å bli med på en dagen-derpå-shoot dersom parene mine har et spesielt sted i tankene som krever litt kjøring. Om Vøringsfossen eller Hardangervidda er drømmelokasjonen, hvorfor ikke bare gjøre det? Dere får pynte dere èn dag til, og vi kan ha en skikkelig fin tur sammen. Det viktigste er at bildene er akkurat som dere ønsker dere, for dere skal tross alt se på dem i mange, mange år fremover. Verdt å tenke på!